2011. szeptember 1., csütörtök

Intelligens rendszerek I.

Időt és költséget takarítanak meg.

A lecsengőben lévő gazdasági válság újfent rámutatott: aki a rossz időkben takarékoskodik, könnyen hátrányos helyzetbe kerülhet a versenytársaival szemben. A sikeres vállalkozások folyamatosan a termelékenységük fokozásán ügyködnek. Az alakítástechnikában a cégek még messze nem használják ki a gyors szerszámcserélő technikákban és a felszerszámozás automatizálásában rejlő megtakarítási potenciálokat.

Az alakítástechnikában alkalmazott eljárásokhoz hasonlóan, olyannyira változatosak a befogás- és cseréléstechnika számára kínáltak. Számos hidraulikus-, mágneses-, mechanikus- és elektromechanikus befogórendszer létezik, melyek különböző cserélő elemekkel (görgős- és golyóslécekkel) kombinálhatók. Ezzel jelentősen csökkenthető a változatos, kis sorozatú gyártás felszerszámozási ideje. A megfelelő befogó- és cserélőtechnikákkal viszont még a nagy sorozatban gyártott egységesített termékek hatékonyságát is fokozni lehet, annak ellenére, hogy kevés szerszámcserét igényelnek.

Aki gyorsan tud szerszámot cserélni…
…az kis darabszám mellett is gazdaságosan tud gyártani. A rövidebb felszerszámozási idő megnöveli a gépek futásidejét és további megrendelésekhez biztosít többletkapacitást. Ezen kívül csökkenti a szükséges befogóeszközök számát, amely nagyban egyszerűsíti a kezelésüket.

M-TEC mágneses rögzítéstechnika: egyszerű, gyors, üzembiztos












folyt köv.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése