2011. szeptember 1., csütörtök

Intelligens rendszerek II.

Időt és költséget takarítanak meg.

Mágneses befogástechnikával mindenféle alakú, méretű és tömegű acélszerszám egy és ugyanazon befogástechnikával rögzíthető. A szerszámbefogó- és cserélőrendszerek ezen kívül a felszerszámozás automatizálására is ösztönöznek. A tevékenységek automatikus vezérlése lehetővé teszi a komplex gyártási folyamatba való integrálást, gondoskodva a folyamatok biztonságáról, nagy ütemszámok esetében a nyomások és tájolások segítésével a rövid kapcsolási időkre, és a mechanikus működtetésű elemeknél a szükséges folyamatbiztonságra.

A befogórendszerek további előnye a minőségben és a kezelésükben rejlik. A nagy erők mellett biztosítják az egyenletes és elhúzódás mentes befogást, a tájolási- és befogási folyamat reprodukálhatóságát, továbbá a rögzítési helyek optimális megválasztásával a gyártás pontosságát. A befogórendszerek továbbá csökkentik a formák és a szerszámok kopását.

Már egy szerszámtörés vagy a süllyesztékek és formák utánmunkálása után is lerövidül a bejáratási fázis, mivel kevesebb próbadarabot kell legyártani. Másrészt a befogórendszerek robusztusak, kis befogókerekekkel egyszerűen és megbízhatóan rögzítenek, extrém feltételek között (magas hőmérséklet, szennyezett környezet), akár nehezen hozzáférhető helyeken is.




Andreas Reich, Hilma-Römheld GmbH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése